luni, 9 martie 2009

Cum transmit îngerii revelaţia profeţilor?

Cum transmit îngerii revelaţia profeţilor?

Am spus că Allah comunică cu profeţi săi prin intermediul îngerilor sau direct. cum comunică Allah prin intermdiul îngerilor?

Îngeri comunică cu profeţii prin două căi:

1 - Prima cale, este cea mai grea modalitate de comunicare pentru profet, se manifestă prin o voce ca un sunet de clopoţel foarte puternic care îi atrage atenţia profetului şi-l rupe pur şi simplu de cei din jurul său, pregătindu-l pentru interceptarea mesajului.

2 – A două cale este mai uşoară, îngerul se întruchipează în fiinţă omenească şi comunică cu profetul, ca de la om la om. În această situaţie profetul ştie foarte bine că discută cu un înger care a venit cu revelaţia.

Aceste două căi au fost menţionate de profetul Muhammed într-un hadis, atunci când a fost întrebat de felul cum primeşte revelaţia, Aişa a relatat că Haris ibn Hişam (Allah să fie mulţumit de el) l-a întrebat pe profet: O, trimis a lui Allah, cum primeşti revelaţia?, Profetul Muhammed (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa ) a spus: Uneori vine asemeni unui sunet de clopoţel şi este cea mai grea modalitate, iar atunci când se desparte de mine deja ştiu mesajul, şi uneori îngerul se întruchipează în fiinţă umană, vorbeşte cu mine şi eu memorez mesajul imediat’. (Relatat de Buhari)

Aişa spunea de starea profetului in clipa în care primea mesajul lui Allah: ‚L-am văzut în clipa în care primea revelaţia, era o zi foarte friguroasă, iar după ce primit revelaţia vedeam cum transpiraţia îi pica de pe frunte. (Relatat de Buhari)


Această modalitate de comunicare este a treia menţionată în verset, spune Allah: ,,Nu i se cuvine nici unui om ca Allah să-i vorbească decât prin revelaţie, ori din spatele unei perdele, sau trimite un trimis, care revelează, cu voia sa, ceea ce El voieşte. El este Cel mai Înalt şi Înţelept’’. (Şura 51)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu