luni, 9 martie 2009

Versetele Meccane şi Medinite

Versetele Meccane şi Medinite

Definiţia versetelor Meccane şi a celor Medinite.

Cel care studiază cărţile în domeniu va observa că opiniile savanţilor sunt diferite în privinţa definiţiei, însă majoritatea savanţilor sunt de părere că definiţia nu are legatură cu locul unde au fost revelate versetele. Această părere este cea mai apreciată opinie.

Conform acestei opinii versetele care au fost revelate înainte de hijrah sunt versete Meccane indiferent unde au fost revelate, iar versetele care au fost revelate după hijrah sunt versete Medinite indiferent de locul în care au fost revelate.

Primii musulmani au avut un mare respect faţă de Coran, l-au studiat , l-au memorat, l-au transmis mai departe celorlalte generaţii. Preocuparea lor i-a uimit pe toţi oamenii timpului aşa cum preocuparea unor musulmani faţă de cuvântul lui Allah îi uimeşte pe mulţi în zilele noastre.

Au studiat Coranul literă cu literă, l-au memorat şi l-au aplicat în viaţa de zi cu zi. În aceste context Ibn Mesud a spus: Jur pe Allah Cel care nu are alt asociat, ştiu fiecare capitol din Coran unde a fost revelat aşa cum ştiu fiecare verset pentru cine a fost revelat şi dacă aş auzi de cineva care ştie mai bine decât mine Coranul mă îndreptam către el. (relatat de Buhari)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu