miercuri, 25 martie 2009

La ce ne ajută cunoaşterea versetelor Meccane şi Medinite.

1 – Cunoaşterea versetelor Meccane şi a celor Medinite ne ajută să înţelegem mai bine aceste versete şi astfel le putem interpreta mai corect. Ştim care dintre aceste versete au fost precedente şi care au fost cele întârziate, astfel ne ajută să stabilim care verset anulează şi care este versetul anulat în cazul în care acestea se "contrazic".

2 – Ne ajută să propovăduim mesajul lui Allah, deoarece vedem că versetele în perioada din Mecca sunt diferite de cele din Medina. În Mecca Coranul se adresa unui popor politeist în timp ce în Medina se adresa unei comunităţi foarte colorate, tocmai de aceea fiecare poate să mediteze cu atenţie versetele care se potrivesc societăţi în care trăieşte, pentru o comunitate majoritar musulmană pune accent pe versetele Medinite iar pentru o comunitate majoritar non- musulmană pune accent pe versetele Meccane.

3 – Cunoaşterea originii versetelor ne ajută să studiem mai atent şi mai corect viaţa profetului Muhammed ( pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu