joi, 12 februarie 2009

ALLAH CARACTERIZEAZĂ CORANUL


Allah a caracterizat Coranul cu mai multe calităţi:


1- NUUR (lumină limpede) O, voi oameni! V-a venit vouă Dovadă de la Domnul vostru, căci Noi am pogorăt asupra voastră o lumină limpede!

2 – HUDA, ŞIFA’, RAHMEH, MEU’IZA (îndemn, tămăduire, îndurare călăuzire) O, oameni! V-a venit vouă îndemn de la Domnul vostru şi tămăduire pentru ceea ce este în piepturi, călăuzire şi îndrumare pentru dreptcredincioşi! (Yunus 57)

3 – MUBARAK ( binecuvantat) Această Carte binecuvantată , pe care Noi am pogorat-o, întăreşte ceea ce există deja înaintea ei, pentru ca tu să o previi pe Mama cetăţilor şi împrejurimile ei. Aceia care cred în Ziua de Apoi, vor crede şi în ea şi vor păzi stăruitor Rugăciunea lor. (An’am 92)

4 –MUBIIN (Carte limpede)O, oameni ai Cărţii! A venit la voi Trimisul Nostru ca să vă arate multe lucruri din cele pe care voi le-aţi ascuns din Scriptură, trecand peste multe altele. V-au venit vouă o lumină şi o Carte limpede de la Allah. (Maide 15)

5 –BUŞRA( bunăvestire) Spune: “Cine este duşman lui Gavriil?” El l-a pogorat în inima ta, cu îngăduinţa lui Allah, adeverind ceea ce se află dinaintea lui, ca indreptare şi bunăvestire pentru credincioşi. (Bakara 97)

6 – AZIZ (puternic) Aceia care nu cred în Îndemnare, când ea vine la ei, [să ştie că] ea este o Carte plină de putere. (Fussilet 41)

7 – MEGID (glorios) Dar acesta este un Coran glorios, (Buruj 21)

8 – BEŞIR, NEZIR (binevestitor, prevenitor) O Carte ale cărei versete sunt tâlcuite, un Coran arab, pentru un neam [de oameni] care ştiu, Un binevestitor şi un prevenitor, însă cei mai mulţi dintre ei se întorc şi nu ascultă. (Fussilet 3-4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu