duminică, 8 februarie 2009

Virtutea Coranului conform versetelor

Virtutea Coranului conform versetelor

1- "Împlineşte Rugăciunea de la înclinarea soarelui până la întunericul nopţii şi citirea din zori, căci citirea din zori are martori. Iar în timpul nopţii stai de veghe şi împlineşte rugăciuni peste cele cuvenite; poate că Domnul tău te va readuce la viaţă într-o poziţie demnă de laudă!" (İsrâ, 78, 79)

2- “Aceasta este Cartea, cea fără îndoială; Ea este Călăuză pentru cei smeriţi," (Bakara, 2)

3 - "[Aceste zile sunt] luna Ramadan, în care a fost timis Coranul, drept călăuză pentru oameni, dovezi limpezi pentru drumul cel drept şi Îndreptar. Oricare dintre voi care este prezent în această lună să o ţină ca Post, iar cel care este bolnav ori în călătorie [să postească] un numar [egal] de alte zile. Allah vă voieşte uşurarea, nu vă voieşte împovărarea şi împliniţi acest număr şi să-L preamăriţi pe Allah, pentru că vă călăuzeşte pe calea cea buna. Poate că veţi fi mulţumitori!" (Bakara, 185)

4- "O, voi oameni! V-a venit vouă Dovadă de la Domnul vostru, căci Noi am pogorăt asupra voastră o lumină limpede!" (Nisâ 174)

5- "O, oameni ai Cărţii! A venit la voi Trimisul Nostru ca să vă arate multe lucruri din cele pe care voi le-aţi ascuns din Scriptură, trecand peste multe altele. V-a venit vouă o lumina şi o Carte limpede de la Allah. prin ea Allah îi călăuzeşte pe căile păcii şi mantuirii pe aceia care caută mulţumirea Lui. El îi scoate din întunericuri la lumina prin graţia Sa şi îi călăuzeşte pe un drum drept." (Mâide 15, 16)

6- "Această Carte binecuvântată, pe care Noi am pogorât-o, întăreşte ceea ce există deja înintea ei, pentru ca tu să o previi pe Mama cetăţilor şi împrejurimile ei. Aceia care cred în Ziua de Apoi, vor crede şi în ea şi vor păzi stăruitor Rugăciunea lor." (En'âm, 92)

7- " Iar aceasta este o Carte binecuvântată pe care Noi am pogorât-o. Ci ţineţi-vă de ea şi fiţi cu smerenie! Poate că vi se va arăta îndurare!" (En'âm, 155)

8- "Noi le-am adus o Carte pe care am tălcuit-o, în deplină cunoştinţă, drept călăuză şi îndrumare pentru un neam [de oameni] care cred." (A'râf, 52)

9- "Iar cei ce se ţin de Carte şi împlinesc Rugăciunea [să ştie că] Noi nu lăsăm să se piardă răsplata celor cuvioşi!" (A'râf, 170)

10- "Si când este catit Coranul, atunci ascultati-l cu atentie si pastrati tacere, poate ca voi veti avea parte de indurare [de la Allah]!" (Arâf, 204)

11- "O, oameni! V-a venit vouă îndemn de la Domnul vostru si tămăduire pentru ceea ce este în piepturi, călăuzire si îndrumare pentru dreptcredinciosi! Spune: “De harul lui Allah si de îndurarea Sa să se bucure, căci ele sunt mai bune decât toate cele care se strâng!" (Yunus, 57, 58)

12- " Mărire Celui care l-a adus pe robul Său în timpul unei nopţi de la Moscheea Al-Haram la Moscheea Al-Aqsa, a cărei împrejmuire am binecuvântat-o, ca să-I arătăm din semnele Noastre. El este cu adevărat Cel care Aude Totul şi Cel care Vede Totul!" (İbrahim, 1)

13- Într-adevăr, Noi am pogorât Coranul şi Noi îi vom fi păzitori! (Hijr 9)

14- "Când tu citeşti Coranul, Noi punem un văl nevăzut între tine şi aceia care nu cred în Viaţa de Apoi, şi Noi punem peste inimile lor acoperăminte, astfel încât ei să nu-l înţeleagă, iar în urechile lor o greutate. Iar când tu Îl pomeneşti în Coran numai pe Domnul tău, ei întorc spatele, fugind." (İsrâ, 45, 46)

15- "Noi pogorâm prin Coran ceea ce este tămăduire şi îndurare şi binecuvântare pentru dreptcredincioşi şi nu face decât să sporească pierderea celor nelegiuiţi." (İsrâ, 82)

16- "Allah a trimis vestea cea mai frumoasă, ca o Carte [în care unele versete] se aseamănă şi se repetă. Pieile acelora care se tem de Domnul lor se înfioară la auzul ei; apoi se liniştesc pieile şi inimile lor la pomenirea lui Allah. Aceasta este călăuzirea lui Allah; El ocârmuieşte cu ea pe cine voieşte. Iar acela pe care Allah îl duce în rătăcire nu va avea nici un ocârmuitor." (Zumer, 23)

17- "Astfel, ţi-am revelat Noi un Duh, la porunca Noastră. Tu nu ai ştiut [mai înainte] ce este Cartea şi ce este credinţa, însă Noi am făcut-o lumină cu care călăuzim pe cine voim dintre robii Noştri. Şi tu călăuzeşti pe un drum drept," (Şurâ, 52)

18- "Dacă am fi trimis Noi acest Coran unui munte, l-ai fi văzut tu umilindu-se smerit şi despicându-se de frica lui Allah. Şi aceste pilde le dăm Noi oamenilor pentru ca ei să cugete." (Haşr, 21)

19- "Noi am pogorât [Coranul] în noaptea al-Qadr. Dar de unde să ştii ce este noaptea al-Qadr?! Noaptea al-Qadr este mai bună decât o mie de luni!" (Kadr, 1, 2, 3)

20 - "Un Trimis din partea lui Allah, care să le citească foi curăţite, În care sunt scripturi cu judecată dreaptă." (Beyyine, 2, 3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu